CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 13 oktober 2009

Föräldrapenning basic

UngaFöräldrar har nu arbetat fram en lätt överskådlig föräldrapenningskalkyl över årets 12 månader. Den baseras både på pappans 240 dagar och mammans 240 dagar men kan lätt ändras om den ena föräldern ska ta ut en större del av föräldraledigheten. Varje månad kan ni se hur många dagar man har förbrukat av lägsta nivå dagar och av Sjukpenningsgrunda (SGI) nivå dagar. Ni får även veta hur mycket pengar du får ut varje månad.

Den innehåller:
- En SGI omräknare som räknar om årsinkomsten till din dagsersättning.
- En räknare som summerar hur många dagar du har tagit det året och hur många du har kvar
- Fler räknare som underlättar arbetet i kalkylen.
- Information om tabell
- Information om hur det funkar med t.ex. Ettårsregeln, SGI omräkning, annan viktig information

Funktioner som basic INTE innehåller men som finns i avancerad
- Funktion som möjliggör omräkning av de 180 första föräldrapenningsdagarna pga. den s.k. 240 dagars regeln*
- Kalkylen använder föräldrarnas namn för att göra en mer personlig kalkyl och underlätta överblicken för vem det är som tar ut föräldrapennings .
- Summering av alla inkomster (av båda föräldrarna) i slutet av varje månad.
- Kalkylen har en summeringsfunktion som gör att all införda värden/siffror från året tidigare summeras till nästa år, vilket innebär att man slipper dra bort dagar och skriva om saker när man planerar året därpå.

Dokumentet finns i en Excel-fil (2010 och 2011 med utmärkta söndagar).Personligen tycker jag att den var mycket bättre att använda kalkylen än att behöva sitta och räkna ut för hand med miniräknare och med en almanacka.Hur man får tag på den:- Maila foraldrapenning@hotmail.com (skriv Föräldrapenning basic eller FP basic i mailet)

PRIS: 0:-


* En special regel är att man måste uppfylla en inkomst högre än 180 kr per dag i 240 dagar i följd före barnets födsel. Om man ej uppfyller detta krav så får man ersättning enligt grundnivån. Det gäller inte de första 180 dagarna du tar ut föräldrapenningen utan de första 180 dagarna som betalas ut av föräldrapenningen för ett barn.

0 kommentarer: